vineri, 24 decembrie 2010

IMPACAREA



Dragii mei, azi nu doresc să fiu sarcastic, nu vreau să critic pe nimeni, nu vreau să laud pe nimeni ci doresc doar să aduc slavă celui ce s-a întrupat pentru noi şi pentru mântuirea noastră.
Nu e nimic mai frumos şi mai plăcut pe lume decât să ştii că eşti creat după chipul Creatorului, că nu ai fost lăsat spre pedeapsa veşnică venită din cauza mândriei şi neascultării ci că ţi s-a întins o mână pentru a fi repus la starea cea dintâi. E înfricoşător când te gândeşti că Fiul lui Dumnezeu s-a născut într-un sălaş sărăcăcios transformat în centrul universului, un sălaş care a întrecut în strălucire şi cele mai vistierii ale lumii luminate de toate becurile mapamondului. E bine de ştiut că Naşterea Sfântă reprezintă împăcarea omului cu Dumnezeu, că este dărâmarea puterii celui viclean.
E trist dacă nu realizezi că eşti creat cu scopul de a trăi veşnic şi nu speculezi secundele triste ale vieţii preschimbându-le în nemurire plină de fericire alături de cei buni.
E dumnezeiesc să realizezi că Naşterea Domnului este un început pentru fiecare dintre noi, că este posibilitatea de a ne remodela vieţile în smerenia Betleemului şi că putem recrea dimensiunea cosmică a primei familii, deoarece Crăciunul este sărbătoarea reîntregirii şi a speranţei, momentul în care putem realiza ce înseamnă să ai urmaşi.
Naşterea Domnului este clipa în care păstorii cântă împreună cu îngerii, este ziua pe care au aşteptat-o mii de ani generaţii întregi de oameni. Naşterea lui Hristos ar trebui să însemne curăţenia şi curăţia cu care oamenii se apropie de pruncii abia născuţi şi cu aceasta curăţenie să ne tratăm unii pe alţii lăsând mizeriile deoparte pentru că provoacă cangrene sufletului.
Fie ca Naşterea lui Hristos să nu se materializeze numai în mailuri, massuri, şabloane de mesaje şi petarde. Fie ca Naşterea Pruncului Iisus să transforme comoditatea leneşă a complăcerii, în dorinţa de a  veni la biserică, de a cânta colinde, de a te împăca cu tine şi cu cei din jur, de a-l primi pe Hristos cu inima deschisă.
Vă urez să aveţi parte de lumină izvorâtă din Lumina lumii, să aveţi bogăţia pe care Hristos a adus-o în sărăcia ieslei, să duceţi şi voi darurile magilor către Mântuitorul. Faptele bune să vă fie aurul, rugăciunea curată să vă fie smirnă iar dragostea nefăţarnică să fie tămâia ce-şi înalţă mirosul spre cer.
Hristos din ceruri se naşte, Hristos din ceruri întâmpinaţi-L….

2 comentarii:

  1. Multumim pentru cuvant.Va doresc si eu CRACIUN FERICIT! alaturi de familia dumneavoastra si de toti cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Craciun fericit! Va multumesc pentru ca sunteti mereu aici sa ne amintiti ce inseamna de fapt aceste sarbatori sfinte. Sa va dea Dumnezeu multa putere sa continuati ceea ce ati inceput.

    RăspundețiȘtergere