marți, 30 noiembrie 2010

IARA' BEAU, IARA' PETREC


Să nu credeţi că m-a apucat acum cheful de vreun bairam. În nici un caz. Astăzi petrec  alături de sfinţii care m-au înconjurat în 15 ani de preoţie în sfântul altar şi beau din sfântul potir, sângele lui Hristos în ziua în care fac 15 ani de la primirea harului preoţiei spre slujirea lui Hristos şi a oamenilor.

Dacă vreţi „cheful” de azi reprezintă bucuria ce mă încearcă în ziua sfântului Andrei, cel întâi chemat dintre apostoli, cel ce a pus bazele creştinismului pe pământul românesc, ziua în care Duhul Sfânt s-a pogorât peste capul meu prin punerea mâinilor IPS Vasile Târgovişteanul, făcând dintr-un tânăr oarecare, un preot pentru păstorirea turmei lui Hristos.
Se cuvine dar ca în această zi să dau slavă lui Dumnezeu pentru chemarea la care am fost ales. Şi deşi sunt nevrednic, nădăjduiesc să biruiesc lupta ce o am de dus în parohia binecuvântată în care slujesc .
Când spun că iarăşi beau, iarăşi petrec, spun că nu poţi  sta indiferent la ce se întâmplă atunci când te afli înaintea lui Dumnezeu cerând iertare pentru păcatele tale şi a altor suflete, şi pentru că nu poţi rămâne indiferent, cu frică şi cu dragoste guşti din ceea ce îngerii şi-ar dori să guste şi nu pot, şi te veseleşti împreună cu cei pe care proorocii şi iar fi dorit ca prieteni în timpurile cele mai vechi.
Bucuria duhovnicească ce se dă în sfintele biserici pe muzica părinţilor bisericeşti, pe versurile Scripturii, reprezintă „cheful” la care trebuie să luăm parte cu toţii ca nişte fii ai nunţii cereşti, avându-L ca Mire pe Hristos.
Acesta este motivul pentru care particip trup şi suflet prin slujire la fiecare Liturghie.  Dorinţa de a fi la masă cu Hristos, de a-L primi sub forma Sfintei Împărtăşanii şi de a-L da celor ce vin „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste”, reprezintă bucuria oricărui slujitor al altarului.
În încheiere, nădăjduiesc că cei care-mi sunt păstoriţi să ia parte cu mine la fiecare Liturghie, pentru ca împreună să ne împărtăşim de masa împărătească ce ne aşteaptă în împărăţia lui Dumnezeu.
Îţi mulţumesc Doamne pentru anii de preoţie cu care m-ai învrednicit şi  iartă pe mine păcătosul!

2 comentarii:

  1. PREACUCERNICIA VOASTRA, LA CEAS SFANT, CAND PENTRU UN PREOT, ZIUA HIROTONIEI ESTE CA AL 2 LEA BOTEZ, CA A DOUA NASTERE, VA URAM INTRU MULTI SI BINECUVANTATI ANI, IN SLUJIREA DE PASTOR AL PAROHIEI DOMNITA BALASA PE CARE A-TI PRIMIT-O SPRE PASTORIRE DE LA VREDNICUL DE POMENIRE IPS VASILE COSTIN, INTAIUL ARHIEPISCOP AL TARGOVISTEI.MULTI ANI TRAIASCA!!!!!! GEORGICA, GEORGIANA SI KARINEE PANAIT

    RăspundețiȘtergere