joi, 15 aprilie 2010

LA FRIZERIE

Un  bun crestin a mers la o frizerie ca sa-si tunda parul si sa-si taie barba. In timp ce frizerul isi servea clientul, intre cei doi s-a pornit o conversatie interesanta. Au vorbit despre multe lucruri si au abordat diverse subiecte. In cele din urma au inceput sa vorbeasca despre Dumnezeu. La acest subiect frizerul a declarat:
- Eu cred ca Dumnezeu nu exista.
- De ce spuneti asta? a intrebat clientul.
- Trebuie doar sa iesiti pe strada si veti realiza ca Dumnezeu nu exista. Spuneti-mi, daca Dumnezeu ar exista, ar mai fi atatia oameni bolnavi? Ar mai fi atatia copii abandonati? Daca Dumnezeu ar exista, nu ar fi nici suferinta si nici durere. Nu-mi pot imagina un Dumnezeu iubitor care sa ingaduie astfel de lucruri.
Clientul s-a gandit un moment, dar nu i-a raspuns deoarece nu a vrut sa starneasca o cearta. Frizerul si-a terminat treaba, iar clientul a parasit frizeria. Chiar cand a iesit din frizerie, crestinul nostru a vazut pe strada un om cu parul mare, incalcit si murdar si cu o barba mare, neglijenta. Era murdar si neingrijit. Clientul s-a intors la frizerie si i-a spus frizerului:
- Stiti ce? Frizerii nu exista.
- Cum puteti spune asta? a intrebat frizerul surprins. Sunt aici, sunt frizer si tocmai te-am aranjat!
- Nu! a exclamat clientul. Frizerii nu exista, caci daca ar exista atunci nu ar mai fi oameni cu parul lung si murdar si cu barba netaiata, cum e omul acela de afara.
- Ah, dar frizerii exista! Insa asta se intampla cand oamenii nu vin la mine.
- Exact! a afirmat clientul. Asta e ideea! Si Dumnezeu exista! Insa necazurile si suferinta se intampla atunci cand oamenii nu vin la El si nu-L cauta pentru a-i ajuta. De aceea este atata suferinta si durere in lume.


Primita pe mail.

Un comentariu:

  1. asa este, daca Dumnezeu ar interveni pe strazi unde sunt conflicte, etc nu ar mai fi Dumnezeu in sens desavarsit pentru ca ar interveni in libertatea omului, iar pe de alta parte, este clar ca plata pacatului, este moartea....adica tot pacatul, sau starea de pacatosenie ca sa fiu mai explicit, daca realizam ca suntem parte a Bisericii, si ca noi insine suntem Templu ai Duhului Sfant, dar ce sa mai realizam cand materia s-a subtiat atat de tare, suntem prea grosieri ca sa realizam

    RăspundețiȘtergere