sâmbătă, 3 aprilie 2010

ADEVARAT A INVIAT

Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le.

Frumosul tropar al învierii Domnului ne descoperă bucuria învierii, speranţa că dincolo de moarte există viaţă, că viaţa este veşnică, că viaţa este în Hristos, cel în care noi credem şi ne punem speranţa că ne va curăţa simţirile prin lumina învierii sale.
„Veniţi să luaţi lumină!” Este chemarea pe care o auzim în miez de noapte, pentru că luând lumina nu vom mai umbla în întuneric, pentru că primind lumina vom putea vedea care este calea pe care trebuie să mergem, pentru că luând lumina vom avea forţa necesară înlăturării întunericului, a negurii care ne cuprinde zi de zi sufletul. Când răspundem la salutul Hristos a înviat, trebuie să credem cu adevărat că a înviat, căci dacă Hristos nu ar fi înviat ar fi fost zadarnică credinţa noastră.
Astăzi se bucură şi săracul şi bogatul, dreptul şi păcătosul, şi cel ce a postit mult şi cel care a postit puţin, astăzi este ziua când putem spune FRAŢILOR şi celor ce ne urăsc pe noi, pentru că a înviat cel ce este Iubire veşnică, pentru noi şi a noastră mântuire.
Lumină veşnică să vă rugaţi în tot timpul să aveţi, căldură în suflet şi dreptate în minte, putere şi stăruinţă în rugăciune, cumpătare la pântece şi milă faţă de cel neluminat, şi cu acestea să strigaţi, să strigăm, HRISTOS A ÎNVIAT!

Un comentariu:

  1. A avea credinta inseamna a crede in ceea ce nu vezi, iar rasplata pentru aceasta credinta va fi sa vezi ceea ce crezi. izabela

    RăspundețiȘtergere