miercuri, 26 august 2009

NUMAI DUMNEZEU ESTE DE VINA

Am trait sa aud si asta, si nu de putine ori. Ba mai mult decat atat, exista oameni care l-au dat in judecata pe Dumnezeu pentru faptul ca exista inundatii, razboaie, foamete, boala, crime. Noroc ca instantele de judecata nu au gasit o adresa stabila pentru trimiterea citatiei.
Asadar Dumnezeu este de vina pentru toate nenorocirile, sustin niste prieteni ai pacii si bucuriei mondiale. Pai cum sa fie Dumnezeu de vina, cand, dupa dupa ce l-a creat pe om i-a daruit acestuia deplina libertate de gandire si actiune, spunandu-i ,, iti pun in fata binele si raul, moartea si viata, alege binele ca sa traiesti", ceea ce inseamna ca omul a ales exact ceea ce nu trebuie, raul, moartea. Vezi, e usor cand esti in fata greului, a esecului, a durerii sa dai vina pe Dumnezeu. Mai ales ca Hristos a zis ,,binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor care va urasc, rugati-va pentru cei care va supara si va prigonesc", deci in nici un caz indemn la rau. Ba a mai si murit pentru noi toti, dupa suferinta si umilinta provocata de oameni.
Crimele, violurile, hotiile, razboaiele sunt izvorate din libertatea prost gestionata de om. Ori distinsele persoane care dau vina pe Dumnezeu pentru cele rele vor dori sa-mi spuna ca si cel care zace a doua zi dupa bautura tot din cauza lui Dumnezeu zace, ca doar El i-o fi pus paharul in mana; la fel daca vreti si cu cei care se drogheaza, care din multa libertate rau inteleasa si cu buzunarele doldora de bani se ,, bucura " de micile placeri ale vietii intr-o lume de vis care cu timpul se transforma intr-un adevarat cosmar.
Dorintele personale, micile placeri care fac rau, dar care sunt practicate cu regularitate, fumat, bautura in exces, droguri, pastile pentru diverse, nu fac nimic altceva decat sa degenereze in batai, boli severe si chiar moarte.
Bine zic ei, dar inundatiile si seceta care aduc foametea nu vin de la Dumnezeu. Pai vin, dar cine a distrus ce a creat Dumnezeu. Paduri intregi taiate, lacuri secate, rauri infestate, munti exploatati, peste tot betoane, fum, foc. A cui este vina? A omului care da vina pe Dumnezeu, ca e mai usor asa, ca de, pe Dumnezeu nu are cine sa-L traga la raspundere. Si cine-l judeca pe Dumnezeu va avea parte negresit ca si toata lumea de judecata. Acolo sa vedem vitejia aratata aici pe pamant.
Una peste alta, avand libertate deplina, gresind de multe ori si in multe feluri, sa ai curajul sa zici: E VINA MEA! De ce sa dau vina pe Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu