vineri, 15 mai 2009

PARACETAMOL PENTRU SUFLET

Domnu' doctor, da-mi ce mi-oi da ca nu mai pot de durere! Astea sunt cuvintele care le auzi des in orice spital, cabinet stomatologic, farmacie, insotite de grimase si disperare din partea celui ce vine sa scape de feluritele dureri care-i vin asupra trupului.
Omul saracu' vine sa primeasca alinare si primeste cate o punga de medicamente iar daca e prea grav primeste un pat de spital si o invitatie la masa, masa de operatie normal, ca sa-i fie anihilata buba.
Sa nu credeti ca ceea ce am scris pana acu e sarcastic. Nu, e purul adevar a ceea ce se intampla in viata noastra din cauza unor probleme pe care noi insine ni le creem, prin proasta administrare a ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Noi folosim la extrem si in exces tot ceea ce facem si consecintele nu se lasa asteptate. Mamaaa si ce greu e cand treci la dieta, la regim, e criminal, da de, ce nu face omul pentru sanatate.
Acu mai e o problema. Se face omul bine si nu-i e bine. De ce? Pai nu e vindecat complet, mai are ceva. IL DOARE SUFLETUL. Da il doare sufletul ca din cauza lacomiei, avaritiei, imbuibarii, lipsei de odihna etc ,etc, nu mai este cine a fost, nu mai poate ce putea.
Si lucrul asta il intalnesti la fel de des ca durerea de dantura ,la tot pasul vezi oameni care zic ,,ma doare sufletu' din cauza copiilor, sotului, sotiei, seviciului, pamantului.....
De, zicea Hristos lui Pavel pe campul Damascului ,, greu iti este sa lovesti cu piciorul in tepusa".
Ba unde mai pui ca apar in familie si neintelegeri din cauza neajunsurilor, betiei, fumatului, adulterului si sufletul de doare tot mai tare, tot mai tare.
Abia ce venisi de la spital si esti tot bolnav intr-o lume cu boala cronicizata, canceroasa, in prag de pandemie.
Te uiti la sacosa de medicamente si-ti zici: ,,ma duc sa iau un PARACETAMOL pentru suflet".
Aceasta pastila o iei de la biserica, prin participarea la sfanta liturghie. Paracetamolul pentru suflet nu creeaza dependenta, nu are contraindicatii, se elibereaza fara reteta, de obicei se ia pe nemancate, are efect imediat si indelungat ,nu lasa urme si e recomandat pentru orice varsta.
Acest ,,medicament" este binecuvantarea revarsata de Dumnezeu(Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre)peste cel care vine sa-I ceara ajutor in trecerea cu bine a starii de durere sufleteasca si trupeassca.
Mai e o problema, un paracetamol, de obicei e inofensiv, e la indemana oricui. Ceea ce este important este sa nu ajungi la antibiotic, ca e mai greu, poti face alergie, s-ar putea sa nu rezisti tratamentului, s-ar putea sa ramai cu sufletul bolnav intr-o lume bolnava.
Oricum, orice s-ar intampla sa stiti ca mai sunt unii care se roaga din SUFLET ca sa fiti sanatosi.

2 comentarii:

  1. intr-o lume in care , oamenii se imbolnavesc tot mai repede .. se uita faptul ca majoritatea bolilor provin tocmai din suferinta sufletului dar se prefera ca remediu tigara , bautura drogurile dar aceste remedii nu fac altceva decat sa ne imbolnaveasca si mai rau... sufletul nu se vindeca iar corpul se imbolnaveste, pe zi ce trece tot mai mult....

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat ceva:o vorbă bună venită din partea dvs., o încurajare, e chiar un calmant sufletesc pentru mine. Nu știu cât de des vă arde sau nu de „plâgerile mele”, dar vă spun că efectele vorbelor pline de înțelepciune sunt ca un adevărat medicament pentru amărâtul meu de suflet! Să dea Domnul să aveți mereu „răbdare ” cu toți cei cărora ne sunteți păstor, în lumea asta de păcate, cărora nu le putem pune stavilă.Ferice de cei care sunt devotați Domnului și care luptă să-I împlinescă legile!Sărut-mâna!

    RăspundețiȘtergere