sâmbătă, 11 aprilie 2009

OMUL- ALBA / NEAGRA

De ce acest titlu? Pai stai sa vezi. E perioada Floriilor, lumea se bucura, cu dezlegare caci e post, se bucura lumea si familiile celor ce poarta nume de flori, dar se bucura si cei care vin sa intre odata cu Domnul Hristos in Ierusalim.
Bun, si acu sa trecem la miezul problemei. Omul e o fiinta ciudata, care desi poseda ratiunea la cel mai inalt nivel, in comparatie cu lumea inconjuratoare, dovedeste o lasitate, orgoliu, dorinta de suprematie, dorinta de distrugere fara margini.
Simplu de tot. Iti vorbeste in fata mieros, lingusitor, iti pui sufletul pentru a-l ajuta, apoi, brusc, te loveste unde si cand nu te astepti. Doua fete, una alba alta neagra.
De ce am deschis acest subiect? Deoarece de Florii, oamenii cu ramuri inverzite, aducatoate de speranta, plini de entuziasm, vin si striga intrun glas: ,,Osana, bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului, Osana intru cei de sus", iar peste 5 zile, aceeasi oameni vor striga plini de ura ,, sa se rastigneasca!"
ALBA / NEAGRA.
Asta e, asta e la nivel general, in toate timpurile si locurile, ca binefacerea si recunostinta sa nu se intalneasca niciodata.
Asa ne-am obisnuit ca din aceeasi gura sa rostim si rugaciunea si blestemul. Si e gresit. Pentru ca ramura inverzita din mana nostra se poate usca, sau transforma in nuia sau bata, asa cum noi ne transformam din alb in negru.
Si daca alba / neagra e un joc de noroc bazat pe hotie, inseamna ca viclenia, hotia din noi ne transforma in niste cameleoni bicolori, intr-o lume cenusie. Si asta pentru ca omul mizeaza pe celebra fraza ce a facut furori si victime:,, asta are, asta n-are, uite-o p-asta marcatoare".
Acum fiecare isi alege culoarea castigatoare. Vezi pe ce mizezi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu