marți, 7 aprilie 2009

INCOTRO ?



O intrebare care macina lumea intreaga. Totul are un inceput, un loc de plecare un loc de nastere, un loc de provenienta. Totul are un sfarsit, o destinatie, un loc de veci, nimic nu e la intamplare. Omeneste vorbind tot ceea ce facem, facem cu un scop bine determinat si precis, luam totul de la inceput pentru a-l duce la bun sfarsit. Tot timpul suntem intro continua fuga.
INCOTRO?
Biblic vorbind Dumnezeu este ,,Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul'', iar Hristos este ,,Calea, Adevarul si Viata'' ceea ce inseamna ca nimic nu este la intamplare.
Bun, deci INCOTRO?
Greu de raspuns daca busola interioara, individuala, mai arata drumul corect, daca ne ratacim sau daca suntem pe drumul cel bun si drept.
Din lumea animalelor vedem ca ele nu si-au pierdut, pervertit simturile, caci pasarile mereu ajung cu precizie la destinatie, pestii la fel folosesc curentii si nu se ratacesc, restul de animale prin miros se ghideaza fara probleme. Numai omul nu se mai descurca deloc. Avem harti, avem drumuri, indicatoare, GPS-uri, sateliti ,avem de toate, dar nu avem directie
Si e o problema sa stiti. Sunt 2 probleme de fapt. Una o analizam toti si ne intrebam: incotro se indreapta lumea? Si preocupati de lume uitam partea personala: dar eu incotro ma indrept?
Asadar, un exercitiu de sinceritate, de autocontrol, ar fi sa opresti intr-o zi, pentru o zi, orice mijloc extern de ghidare si orientare si sa iti controlezi busola interioara, cea a sufletului, ca sa vezi tu INCOTRO te indrepti.

Un comentariu:

  1. Odinioară, lumea era mai puţin poluată de 'câmpuri magnetice ostile', care să ne deregleze busolo interioară...

    Sinceritate şi autocontrol?! Şi acum 16-17 veacuri unii le căutau în pustie, când a luat naştere monahismul, pentru că busola interioară risca să fie demagnetizată de 'marea vieţii' chiar şi în societatea acelor vremuri, poate mult mai 'cuminte' decât cea contemporană.

    Totuşi, nu ar trebui să ne agăţăm de această scuză...

    De momente de 'control interior' avem nevoie cu toţii...

    RăspundețiȘtergere