miercuri, 28 septembrie 2011

VACCINUL ANTIORICE



Că trăim într-o societate bolnavă nu mai e un secret pentru nimeni. Economia mondială este bolnavă, oamenii sunt bolnavi, pământul este îmbolnăvit de resturile celor bolnavi şi de deşeurile economiei bolnave. Toată lumea caută antidotul miraculos care să revitalizeze un colos cadaveric ce aşteaptă o transfuzie de viaţă pentru a mai putea rezista un pic în încercarea de a nu face nimic concret şi demn de laudă în istoria omenirii.
Numai făcând sport în fiecare zi poţi muri sănătos”. E un proverb răstălmăcit sau mixat cum se spune azi. Ideea este că indiferent ce ar face omul, de moarte nu poate scăpa, asta doar aşa, ca o aluzie pentru cei care se tem de sfârşitul lumii fără să se gândească că trebuie să vină sfârşitul personal, că doar nu împărăţeşte nimeni pe aici.
Dar cum lumea zice că „speranţa moare ultima”, trebuie să ne gândim la soluţiile alternative pentru a contracara boala. Practic, fiecare se doftoriceşte cum ştie mai bine, unii fac sport, alţii mănâncă mere, unii se spală pe mâni de 30 de ori pe zi, alţii s-au făcut vegetarieni, unii nu mănâncă nici măcar fiert, alţii se folosesc de 100 gr. de tărie ori vin roşu, fiecare cum ştie mai bine. Mai sunt şi ipohondri, cei care au farmacie acasă, care au pastile de toate felurile, pe culori şi mărimi de folosinţă de la o simplă rinoree (muci), până la cancer în stadiu de metastază. Cică e bine, zic ei, să le ai acolo, că nu se ştie.
A reînceput nebunia vaccinurilor antigripale pe rădăcini şi tulpini de virus. Apare stresul că virusul suferă mutaţii şi că degeaba îl faci, că vine epidemia şi inevitabila pandemie, cum ştiţi şi voi, că apar la televizor cu litere mari scrise pe sus şi pe jos pe fonduri galbene, albastru şi roşii. E nenorocire, vezi stele verzi.
De boala economiei nu vreau să vorbesc că nu ştiu dacă există cu adevărat sau simptomele sunt induse. E problema altora să descopere acest lucru.
Treaba este că unii nu ştiu ce să mai facă, sunt dezorientaţi. Ce să ceară la magazin ca să fie şi ieftin şi sănătos, că la televizor a auzit că excesul de zahăr, sare, ulei, alcool şi grăsimi indiferent de preţul lor dăunează grav sănătăţii. Unde pui  că trebuie să mai respecţi mesele principale ale zilei, care or fi alea, că ori te îngraşi, ori slăbeşti, ori te îmbolnăveşti. Oricum, dacă nu ai fructe şi legume poţi lua nişte pastile, sunt o grămadă, care se iau fără sfatul medicului, că sunt supliment alimentar.
Bun.  Deci dacă la magazin nu ştii ce să mai ceri, la medic e coadă, la spital nu e loc mai rămâne biserica. La biserică vin oameni şi cer lui Dumnezeu diverse, de la câştigul la loto până la serviciu peste hotare. Scriptura zice: „căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi toate celelalte vi se vor adăuga vouă”.  Ceea ce înseamnă că la biserică poţi cere mântuire, poţi cere sănătate trupului pentru a fi apt de muncă în încercarea de a câştiga pâinea cea de toate zilele, poţi înţelepciune, iertare, pace şi pază în tot lucrul cel bun. Restul are Dumnezeu grijă, câtă vreme omul nu cade în deznădejde.
Aş încheia cu ideea că oamenii trebuie să aibă încredere în cei care le poartă de grijă. Cei din ştiinţa medicinii fac tot posibilul să ne poarte de grijă, să avem încredere în strădania şi lucrarea lor; pământul rodeşte cât poate să ne dea hrană, să-l păstrăm cât  se poate de curat; Biserica se roagă cu precădere pentru cele ale sufletului, să avem măcar un pic de respect pentru cei care vin acolo cu credinţă şi pentru suferinţa lor. Omul trebuie să-şi trateze sufletul şi mintea pentru a-şi ajuta trupul şi de ce nu, planeta. Indiferent câte medicamente vom lua nu vom fi complet vindecaţi dacă avem conştiinţa încărcată şi sufletul bolnav. Vaccinul antiorice nu există. Dar cât timp există credinţă în Dumnezeu şi încredere în cei de lângă, în chemarea (lucrarea) lor,  nu trebuie să ne fie frică de niciun ac, de niciun ser, de niciun rău (sufletesc). 
"Iată, te-ai făcut sănătos, de acum să nu mai greşeşti că s-ar putea să-ţi fie şi mai rău".

6 comentarii:

  1. Vaccinul crestinului: postul, rugaciunea, spovedania, Sfanta Impartasanie. Ce bun e Dumnezeu cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos, padre >:d<
    Ne mai readuci in atentie primul loc unde ar trebui sa cerem ajutor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi reamintesc mie întâi, Gaby, sper să nu uit eu, căci altfel, devin un om supus îmbolnăvirii.
      Mulţumesc frumos! >:D<

      Ștergere
  3. Să nu vorbesc cu păcat, până acum n-am avut nevoie și nu am făcut nici un vaccin. Sper s-o țin tot așa și să n-am nevoie de vaccinul miraculos pentru „orice”. Multă sănătate la casa voastră fară vaccinări! O seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere